Wie werkt er bij MRA-Elektrisch? Maak hier kennis met alle collega’s in het team.


Maarten Linnenkamp – projectmanager
Sinds 2008 bezig met elektrisch vervoer, startte met MRA-Elektrisch vanuit de gemeente Amsterdam. Maarten ziet dat elektrisch rijden gemeengoed wordt en dat niemand meer twijfelt aan de toekomst ervan. “Het mooie is dat EV bijdraagt aan het verbeteren van de luchtkwaliteit en het behalen van klimaatdoelstellingen, zonder dat je er kwaliteit van leven voor hoeft in te leveren.” Maarten staat voor de praktische en projectmatige aanpak van MRA-E, en de samenwerking tussen overheden en markt. “‘In gelul kan je niet wonen’, zei wethouder Jan Schaefer al. En door de krachten te bundelen krijgen we dingen voor elkaar die anders niemand lukt.”
Stuur een e-mail aan Maarten.

Kiki van Rappard – assistent projectmanager
Werkt sinds 2014 voor MRA-Elektrisch. Is de probleemoplosser die plant, organiseert, met bestuurlijke stukken helpt en voor het relatiebeheer zorgt. Kortom: de spin in het web die het projectteam brede ondersteuning geeft en de toko draaiend houdt. Kiki is trots op wat er als team in die acht jaar is bereikt: “We begonnen met een leeg kantoor en nu staat er een professionele organisatie.” Elektrisch rijden heeft in de afgelopen jaren een ander imago gekregen. “Heel lang was EV geen sexy onderwerp, maar nu kun je er op een verjaardag mee aankomen.”
Stuur een e-mail aan Kiki.


Pieter Looijestijn – projectmanager laadinfrastructuur
Werkt sinds 2012 voor MRA-Elektrisch. Zorgt voor de aanbestedingen en maakt zich druk over informatie en prijstransparantie voor de elektrische rijder. Dat zien we terug in het portaal dat hij liet maken om de elektrische rijder een duidelijke ingang te bieden voor het aanvragen van een nieuwe laadpaal. Gemeenten kunnen op Pieter rekenen als organisator van periodieke overleggen waarin onderling kennis gedeeld wordt. Is ook nog eens ervaringsdeskundige, want hij zoeft zélf elektrisch over Neerlands wegen. Maar het allerliefst verplaatst Pieter zich met zijn racefiets. Houdt erg van het wielrennen en van koken. Samen met zijn gezin woont hij in een zonnige woning in Scheveningen. Met oplaadpunt, warmtepomp en zonnepanelen: volledig duurzaam.
Stuur een e-mail aan Pieter.

 

Hans Wevers – financieel adviseur
Sinds mei 2019 bij MRA-Elektrisch. Ondersteunt de projectleider laadinfrastructuur, zorgt voor het contractmanagement en helpt bij de subsidieverstrekking. Hans vindt het fijn om bij te kunnen dragen aan het elektrisch rijden en zoiets wezenlijks als schone lucht. Woont met zijn gezin in Arnhem, waar hij graag met vrienden naar een concert of een voorstelling gaat. Doet ook nog promotieonderzoek naar grensoverschrijdende samenwerking binnen de EU en sociaal ondernemerschap: ondernemers die sociale impact willen creëren. Een mooi voorbeeld is ‘Sportief Opgewekt’, dat sportaccommodaties verduurzaamt. Daarmee bespaart de sportvereniging geld én wordt bewustzijn gecreëerd.
Stuur een e-mail aan Hans.

Zjosan_profielfoto
Zjosan Marschalk– regioadviseur Utrecht
Sinds november 2019 is Zjosan adviseur voor gemeenten binnen de provincie Utrecht die laadpalen plaatsen via MRA-Elektrisch. Zij regelt de aanvraag tot de realisatie. Na de commerciële wereld in de makelaardij wilde ze graag wat betekenen voor anderen. Vooral na het krijgen van haar dochter, wil Zjosan graag een steentje bijdragen om de wereld schoner te maken. Hiervoor werkt ze graag mee aan het verduurzamen van bijvoorbeeld haar woning. Zij heeft al voorbereidingen getroffen om over te stappen van gas naar een meer duurzame vorm van elektra. Er liggen o.a. al zonnepanelen op het dak en er is een mantelbuis geplaatst voor een (toekomstige) elektrische auto.
Stuur een e-mail aan Zjosan.


Jorinde de Wit – regioadviseur Flevoland

Ging in mei 2018 voor MRA-Elektrisch aan het werk en is adviseur voor gemeenten binnen de provincie Flevoland die laadpalen plaatsen. Jorinde neemt gemeenten veel werk uit handen. “Verschillende gemeenten maken al gebruik van onze extra services. Zo behandelen we nu verzoeken voor een nieuwe laadpaal én maken we locatievoorstellen.” Jorinde vindt het belangrijk om ook thuis een bijdrage te leveren aan een beter klimaat. Zo legde ze zelf een groendak aan op haar nieuwe schuur. Ze is graag in de buitenlucht, is vrijwilliger op een buurtboerderij en maakt heerlijke jam van de oogst uit haar eigen biologische moestuin.
Stuur een e-mail aan Jorinde.

Eric Heeremans – regioadviseur Noord-Holland
Is sinds juni 2019 voor MRA-Elektrisch aan het werk, als aanspreekpunt voor gemeenten binnen de provincie Noord-Holland en partijen die zich direct bezighouden met het plaatsen van laadpalen. Eric is na jaren in de architectuur zijn gevoel achternagegaan. Hij zet zich in voor duurzaamheid en wil dit ook dit in zijn werk kunnen uitdragen. Thuis doet hij dit al langer. ‘Onze welvaart levert gemakzucht op. Voor mijn kinderen en de toekomst houd ik mijn hart vast waar we naartoe gaan met de wereld, hoe we met de aarde omgaan. Daar mogen we zuiniger op zijn.’ Eric roeit met vrienden op de Amstel en fietst graag door de duinen naar het strand bij zijn woonplaats Santpoort.
Stuur een e-mail aan Eric.

 

Bram Leusink – projectleider privaat laden
Laden op je eigen oprit, in de garage onder je appartementencomplex, in een parkeergarage bij een winkelcentrum, bij een restaurant of op een bedrijventerrein. Gaat het om privaat of semipubliek laden, dan is het voor Bram. Gemeenten helpt hij vooruit met een plan van aanpak: wat zijn de behoeften, waar liggen knelpunten en hoe zijn die slim te tackelen? Bram vindt het boeiend om te kunnen werken aan de energietransitie. De rol die de e-auto daarin kan spelen ziet hij als een grote belofte. Zijn eigen batterij laadt hij graag op door te zeilen over de Friese wateren, op het voetbalveld of in de bioscoop.
Stuur een e-mail aan Bram.


Haye Bijlsma – projectleider autodelen en touringcars
Tuurt in zijn vrije tijd als cloud spotter graag naar de lucht. Van mammatus tot valstreepgat, Haye herkent ze. Bij MRA-Elektrisch staat Haye juist met beide benen stevig op de grond. Hij richt zich op de promotie van het elektrisch autodelen. Zelf deed hij – gezin, twee kinderen – zijn eigen auto ook de deur uit. Je kunt hem volgen op LinkedIn. Haye is een enthousiaste ervaringsdeskundige, die zich goed kan verplaatsen in andermans behoeften. Dat zorgt voor maatwerk en realistische adviezen.
Stuur een e-mail aan Haye.

 

Renee van der West –  beleidsadviseur en secretariaat NAL-werkgroep
Is sinds april 2020 verantwoordelijk voor het secretariaat van een van de NAL-werkgroepen. De groep die ervoor zorgt we in alle zes regio’s in Nederland voldoende laadpunten plaatsen. Sneller dan we nu doen. MRA-Elektrisch loopt voorop en dient als voorbeeld. “Hoe ver zijn gemeenten met hun laadvisie en hoe kan MRA-E daarbij ondersteunen?” Renee denkt graag mee om beleid helder te formuleren. Boeiend, om bezig te zijn met elektrisch rijden en de energietransitie. Renee studeerde ‘Aarde en economie’, dus dat past. Zelf maakt ze graag gebruik van windkracht. In de zomer stoot ze haar zeilbootje regelmatig af van haar woonboot aan de rand van Amsterdam. De wind in de zeilen, de zon op je gezicht. Wat wil een mens nog meer?
Stuur een e-mail aan Renee.

 

Corinne Poort – communicatieadviseur
Sinds januari 2018 bij MRA-Elektrisch. Zorgt voor de in- en externe communicatie. Komt uit de autoleasebranche en ziet nu heel scherp het belang van de elektrische auto. Voor schone lucht, een beter klimaat en een leefbare toekomst. Veel meer dus dan alleen een nieuw type auto. Laat zich in de communicatie niet leiden door de waan van de dag, maar wil mensen op basis van feiten met elkaar verbinden. “Als je mensen goed informeert, snappen ze wat MRA-E doet en creëer je draagvlak.” Corinne ontdekt graag nieuwe plekken en houdt van citytrips. Haar laatste tripje? Naar Hamburg, per trein. Terwijl ze een jaar geleden zonder nadenken in het vliegtuig zou zijn gestapt. Tegenwoordig kiest ze bewuster.
Stuur een e-mail aan Corinne.